Военнопрестъпникът Путин използва специален брониран влак, за който е построена секретна жп мрежа, твърди разследваща медия

Друга разследваща медия - "Досие", публикува вчера статия, в която също се твърди, че Путин предпочита да пътува с влак, който е бил специално произведен за него през 2015 г.

Путин във влак
Путин във влак Източник: Прессекретариат на Президента на РФ

Военнопрестъпникът-диктатор Владимир Путин използва специално произведен брониран влак за официалните си пътувания, а до резиденциите му е прокарана секретна железопътна мрежа, включително гари. Според статията в разследващото издание "Проект", една такава тайна гара и няколко жп линии са построени на територията на националния парк "Валдай" в северозападната Новгородска област, в близост до намиращата се там президентска резиденция. Намира се близо до село "Долгие Бороды".

 

Гарата била открита от кореспонденти на "Проект" през есента на миналата година. Трима местни жители са съобщили на представителя на изданието, че тя е построена само за държавния глава, а охранител е прогонил кореспондента на "Проект", който се е опитвал да приближи оградата на охранявания обект.

 

Тя разполага с хеликоптерна площадка и до нея водят линии, изградени през 2019 г., твърди разследващата медия, цитирана от УНН. На сателитни снимки, включени в материала, е показана предполагаема гара, построена през 2015 г. в Ново Огарьово, Московска област, на около 400 метра от резиденцията на Путин. Според статията, тази гара е била скрита зад висока ограда, върху която през 10 метра са поставени охранителни камери.

 

"Проект" пише, че през 2017 г. до резиденцията на руския президент "Бочаров ручей" в черноморския курорт Сочи се е появил перон и нова жп линия, която също е била скрита с ограда от жп линиите, по които върви градската железница.

 

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: Shutterstock

Друга разследваща медия - "Досие", публикува вчера статия, в която също се твърди, че Путин предпочита да пътува с влак, който е бил специално произведен за него през 2015 г. Този влак е брониран, а руският диктатор е започнал да го използва през втората половина на 2021 г., когато страната му се е подготвяла да нахлуе в Украйна, пише в материала.

 

Според "Досие" Путин е започнал да използва влакове вместо самолети, за да избегне възможно проследяване на полетите си, тъй като е много по-трудно да се проследяват влакове. Разследващата медия твърди още, че "разписанието на влаковете се коригира според плановете на Путин, за да може влакът му да се движи с максимална скорост, без спирания".

 

Също вчера новинарският сайт СОТА обяви, че разполага с информация за обновяване на изоставена гара в Москва, която да бъде използвана за нуждите на военнопрестъпника Путин и други високопоставени представители на руските власти. В материала пише, че гарата е била възстановена броени седмици преди Русия да започне пълномащабната си инвазия в Украйна в края на февруари миналата година.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени