Военнопрестъпникът Путин мобилизира руснаци от запаса за ново "пушечно месо", изпраща ги на военно обучение

Около 2 милиона души в Русия са на възраст, която позволява да бъдат призовани от запаса в армията

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: Россия24

Руският президент Владимир Путин подписа днес указ за набор на руснаците от запаса. Документът е  публикуван  на официалния интернет портал за правна информация,  предаде  Lenta.ru.

 

"Реших да призова през 2023 г. руските граждани, които са в запаса, на военно обучение във въоръжените сили на Руската федерация, войските на Националната гвардия на Руската федерация, органите на държавната сигурност и Федералната служба за сигурност", пише в указът на Путин.

 

Указът на Путин за военни сборове на запасняците
Указът на Путин за военни сборове на запасняците Източник: Портал за правна информация на РФ

В съответствие с постановлението правителството и регионалните власти трябва да осигурят изпълнението на дейностите, свързани с мобилизирането на запасните войници.

 

Около 2 милиона души в Русия са преминали военно обучение и са на възраст, която позволява да бъдат призовани от запаса в армията по данни на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната.

Още от "Светът"

"Хамас" каза, че е приел египетско-катарското предложение за спиране на огъня с Израел

Изявлението на палестинската групировка дойде часове след като Израел нареди евакуация на град Рафах в очакване на сухопътна офанзива на израелските сили срещу палестинския град

Прочетете повече прочетете повече

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени