Военнопрестъпникът Путин на Червения площад: НАТО е заплаха за Русия, готвеше се инвазия на наша територия

За пръв път руската терористична армия няма да представи своята авиация на парада на 9 май

Владимир Путин на Червения площад
Владимир Путин на Червения площад Източник: Kremlin.ru

Военнопрестъпникът и държавен терорист Владимир Путин заяви на Червения площад по повод Деня на победата, че НАТО представлява заплаха за сигурността на Русия и започването на "специалната военната операция" в Украйна е било правилното решение. Путин обвини западните страни, че не са искали да "слушат" Русия и са се готвели "да нахлуят на наша земя, включително Крим".

 

За пръв път руската терористична армия няма да представи своята авиация на парада на 9 май. Това стана ясно от думи на Дмитрий Песков, цитирани от прокремълските медии в Русия (където вече почти няма други, бел. ред.). Обяснението на Песков е смешно - времето пречело. В свое изявление от 6 май т.г. МО на РФ анонсира, че в парада ще вземат участие свръхзвукови изтребители, стратегически бомбардировачи Ту-160 и за пръв път от 2010 г. командния самолет Ил-80 ("Страшния съд"), който трябва да превозва висшето руско ръководство в случай на ядрена война. 


На 24 февруари руската военна банда започна пълномащабна война срещу Украйна, но и към момента търпи тежки загуби в човешка сила и военна техника на украинска земя. Руските терористи бяха разгромена в Киевска област и сега са съсредоточили атаките си в Донбас, където обстрелват основно цивилни обекти.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени