Военнопрестъпникът Путин нарече войната срещу Украйна "благородна" и неизбежна

Той каза, че Русия е готова да си сътрудничи с всички партньори, които проявяват готовност, и няма да се затваря

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: ТАСС

Военнопрестъпникът Владимир Путин заяви днес, че "военната операция" на Москва в Украйна без съмнение ще постигне по думите му  "благородните си цели". В реч на космодрума "Восточний", където участва в церемония за връчване на държавни награди на руски космонавти, Путин заяви, че Москва е нямала друг избор, освен да започне военна операция в защита на Русия и че сблъсъкът с антируските сили в Украйна е бил неизбежен.

 

Военнопрестъпникът Путин каза, че Русия е готова да си сътрудничи с всички партньори, които проявяват готовност, и няма да се затваря. "Няма да се изолираме. В днешния свят не е възможно да изолирате някого изцяло, със сигурност не и огромна държава като Русия. Ето защо ще работим с онези наши партньори, които желаят да си взаимодействат с нас", каза той.

 

Рашисткият президент добави, че в специалната военна операция в Украйна руските въоръжени сили действат смело, компетентно, ефективно и ефикасно, използвайки най-модерните видове оръжия, съобщи ТАСС.

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени