Военнопрестъпникът Путин не иска да признае поражението и "забрани" на военните да се оттеглят от Херсон

Според The New York Times желанието на Путин да командва сам боевете предизвикало напрежение в редиците на военните

Военнопрестъпникът Путин
Военнопрестъпникът Путин Източник: ВКонтакте

Руският диктатор и военнопрестъпник Владимир Путин забрани на военните да се оттеглят от Херсон и реши сам да взима стратегически решения. Според The New York Times през последните седмици Путин се е активизирал в стратегическото планиране, като е казал на генералите, че решенията ще се взимат лично от него. Освен това той е отхвърлил искането на руските военни за изтегляне от Херсон, неспособен да приеме поредното унизително поражение.

 

"Напускането на Херсон би позволило на руските военни да се оттеглят зад Днепър по организиран начин, запазвайки техниката и личния си състав. Но такова отстъпление би било още едно унизително публично признание за поражението на Путин във войната и би донесло на Украйна втора голяма победа в рамките на един месец", се казва в анализа. 

 

Според изданието желанието на Путин да командва сам боевете предизвикало напрежение в редиците на военните, а отказът да се изтеглят от Херсон понижил духа на войниците, тъй като те биха могли да изпаднат в изключително трудна ситуация, тъй като са отрязани от логистичните линии.

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени