Военнопрестъпникът Путин обяви анексията на окупираните територии на Украйна (ВИДЕО)

Като основание за това бяха посочени проведените фарсови референдуми, състояли се под дулата на оръжията на руските окупатори

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: РИА Новости

Военнопрестъпникът и масов килър Владимир Путин обяви официално анексията към Руската Федерация на украинските територии, които са под неин контрол. Помпозната церемония се състоя в Кремъл, където бяха докарани назначените от окупаторите "гаулайтери" (ръководители на администрациите)

 

Той обяви четири "нови субекта на Руската федерация": самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република и окупираните части на Херсонска и Запорожка област в Украйна. Това е около 15% от Украйна - най-голямата анексия в Европа след тази на Адолф Хитлер. 

 

Като основание за това бяха посочени проведените фарсови референдуми, състояли се под дулата на оръжията на руските окупатори. Според Путин в тези територии са гласували милиони и изявили правото си на историческо самоопределение.

 

 

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени