Военнопрестъпникът Путин призова руските жени да раждат "осем или повече" деца - за да има материал за "пушечно месо"

В същото време терористична Русия отчита над 300 000 жертви от началото на инвазията в Украйна, 820 000-920 000 души са избягали от страната

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: Прессекретариат на Президента на РФ

Руският военнопрестъпник Владимир Путин, президент на терористична Русия, призова руските жени да имат осем или повече деца и да превърнат големите семейства в "норма" на фона на нарастващия брой жертви във войната срещу Украйна. 

 

Раждаемостта в Русия непрекъснато намалява от 90-те години насам, припомня британското издание The Independent. В същото време терористична Русия е отчела повече от 300 000 жертви от началото на инвазията в Украйна. А инвазията в Украйна е довела също до бягането от Русия на около 820 000-920 000 души, според независимата политическа група Re: Russia.

 

В реч чрез видеовръзка Путин посочи, че увеличаването на руското население ще бъде "нашата цел за следващите десетилетия". Той добави: "Много от нашите народи поддържат традицията на семейството, в което се отглеждат четири, пет или повече деца. Припомнете си, че в руските семейства нашите баби и прабаби са имали както 7, така и 8 деца. Нека съхраним и възродим тези традиции. Да имаш много деца и голямо семейство трябва да стане норма, начин на живот за всички народи на Русия".

 

Изявлението е на Путин бе направено по време на конференция, ръководена от главата на Руската православна църква патриарх Кирил, като на нея присъстваха представители на традиционни религиозни организации на Русия. Темата ѝ беше "Настоящето и бъдещето на руския свят".

 

Страната бележи спад в раждаемостта си още преди разпадането на Съветския съюз. Експертите отдават този спад на влошаващата се икономика и строгите разпоредби за абортите, които възпират потенциалните родители.

 

Руският президент се опита да увеличи слабата раждаемост в страната чрез прилагане на различни държавни стимули за хора с деца, включително финансови награди за семейства с повече от едно дете, откакто дойде на власт преди 24 години.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени