Военнопрестъпникът Путин: Русия някой ден ще трябва да се договаря с Украйна

Той добави, че Москва се чувства предадена от партньорите си в Минските споразумения

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: Цензор.NET

Военнопрестъпникът Владимир Путин каза днес на пресконференция в Киргизстан, че на Русия в крайна сметка ще й се наложи да се договаря с Украйна, но страната му се чувствала предадена от провала на Минските споразумения.

 

Путин заяви, че Германия и Франция, които са били посредници на Минските споразумения за прекратяването на огъня между Украйна и руските сепаратисти в Източна Украйна през 2014 г. и 2015 г., са предали Русия и са наливали оръжия в Украйна.

 

В интервю за германското списание "Цайт" бившата канцлерка на Германия Ангела Меркел каза, че Минските споразумения са били опит да се "даде време на Украйна", за да изгради защитата си. Путин каза днес, че е "разочарован" от коментарите на Меркел.

 

Кремълският диктатор заговори и за преразглеждане на руската ядрена доктрина.

"Руската доктрина, за разлика от американската, не предвижда превантивен удар, а само ответен. Ако главите на вражеските ракети паднат на руска територия, от врага няма да остане нищо. Русия би могла да обмисли възможността за "усвояване" на американското ноу-хау, включително идеята за обезоръжаващ удар. В момента в сравнение със САЩ ние разполагаме не само с по-модерни и дори по-ефективни крилати ракети, но и с хиперзвукови комплекси, каквито "САЩ все още нямат", каза той.

 

Путин каза, че са възможни още размени на затворници между САЩ и Русия и че разузнавателните служби на двете страни ще продължат да поддържат контакт.

 

Вчера Съединените щати освободиха руския оръжеен търговец Виктор Бут, а Русия пусна американската баскетболистка Бритни Грайнър, която лежеше в руски затвор. Това е размяната на затворници между двете страни, следена с най-голям интерес от медиите в последните 2 години. На въпрос дали са възможни други подобни размени, Путин отговори: "Да, всичко е възможно". "Контактите ни ще продължат. Всъщност, те никога не са спирали…", заяви той. 

 

Русия продължава да държи зад решетките Пол Уилан, бивш морски пехотинец на САЩ, осъден за шпионаж през 2020 г. Американски дипломати казаха, че е осъден несправедливо и непрозрачно. Преговорите между Вашингтон и Москва за освобождаването на Уилан продължават, съобщи руската информационна агенция Интерфакс, цитирайки адвоката на Уилан.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени