Военнопрестъпникът Путин: Русия ще разположи тактически ядрени оръжия в Беларус

Русия ще завърши изграждането на хранилище за тактически ядрени оръжия в Беларус до 1 юли, заяви Путин

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: Ройтерс

Русия е сключила споразумение с Беларус за разполагане на тактически ядрени оръжия на територията на страната, предаде Ройтерс, като се позова на изказване на военнопрестъпник №1 Владимир Путин. Подобна стъпка не би нарушила правилата за неразпространение на ядрени оръжия, посочи Путин и добави, че САЩ са разположили ядрени оръжия на територията на европейските си съюзници.

 

Беларуският президент Александър Лукашенко отдавна повдига въпроса за разполагане на тактически ядрени оръжия в Беларус, която граничи с Полша, каза Путин.

 

Русия ще завърши изграждането на хранилище за тактически ядрени оръжия в Беларус до 1 юли, заяви Путин, като добави, че Москва всъщност няма да предава контрола над оръжията на Минск.

 

Русия е разположила десет самолета в Беларус, които могат да бъдат въоръжени с тактически ядрени оръжия, каза руският диктатор и добави, че Москва вече е прехвърлила на Беларус няколко тактически ракетни системи "Искандер", които могат да се използват за изстрелване на ядрени оръжия.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени