Военнопрестъпникът Путин с поредна лъжа пред клуб "Валдай": Русия никога не е говорила за употреба на ядрени оръжия

Путин неведнъж е заплашвал с използване на ядрени оръжия, говорейки за войната с Украйна. Освен това той постави ядрените сили на Русия в специален режим, припомняЦензор.НЕТ

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: Цензор.NET

Руският диктатор Владимир Путин заяви, че не вижда никакъв политически смисъл в ядрен удар по Украйна. Той каза това в изявление пред международния дискусионен клуб "Валдай" в Москва.

 

Руският диктатор твърди, че Русия уж "никога не е говорила за употреба на ядрени оръжия", а той винаги само е реагирал на думите на западни политици. Всъщност обаче Путин неведнъж е заплашвал преди с използване на ядрени оръжия, говорейки за войната с Украйна. Освен това той постави ядрените сили на Русия в специален режим, припомня украинското онлайн издание Цензор.НЕТ.

 

Путин каза, че бойните загуби на украинските въоръжени сили надхвърлят на моменти седем до десет пъти тези на Русия и добави, че на украинските лидери "никак не им е жал за хората". Но по данни на украинския Генерален щаб общите загуби на руската окупационна армия от началото на войната достигат 69 220 души, пише украинският портал "Обозревател".

 

Владимир Путин все така отхвърля идеята за суверенитет на Украйна, поради което е невъзможно да започнат сериозни преговори за спиране на войната. Това се казва в доклад на вашингтонския Институт за изследване на войната, посочва на сайта си украинската телевизия ТСН.

 

"След анализ на словото на руския диктатор пред "Валдай" експерти на Института стигнаха до извода, че Путин все още цели да унищожи украинската държава и да изличи понятието украински народ. Това показват по-специално постоянните му твърдения, че Украйна и Русия са единен народ, разделен на различни държави от историческите обстоятелства", се казва в публикацията.

 

"Тези изявления, съчетани с много от действията на Русия, трябва да предизвикат сериозни размисли по въпроса, че войната на Русия срещу Украйна представлява геноцид, тъй като геноцидът се определя юридически като действия, извършени с намерение да бъде унищожена, изцяло или частично, дадена национална, етническа, расова или религиозна група", съобщава Институтът за изследване на войната, цитиран от ТСН.

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени