Военнопрестъпникът Путин вкарва хиляди ислямисти да се бият в Украйна

Той одобри предаването на пленени западни ракетни системи на подкрепяните от Русия терористи в Донбас и Луганск

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: Globallookpress

Нацисткият режим на Путин, който се опитва да окупира независима Украйна, е готов на всичко, за да изпълни поне частично целите си. Военнопрестъпникът в Кремъл заяви днес, че иска да позволи на доброволци да се бият срещу украинските сили и одобри предаването на пленени западни ракетни системи на подкрепяните от Русия терористи в Донбас и Луганск.

 

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу предложи произведени в САЩ противотанкови системи като "Джейвелин" и "Стингър" да бъдат предадени на бойци от разбунтувалите се Луганска и Донецка области.

 

Путин, който беше на среща на Руския съвет по национална сигурност, подкрепи тази идея. Той добави, че трябва да бъде позволено на доброволци да се бият заедно с подкрепяните от Русия сили. Шойгу каза, че от Близкия изток вече са постъпили заявки от 16 000 доброволци - елементарно е да се заключи, че повечето от тях са ислямски терористи, които уж "православна" Русия иска да вкара в християнска Украйна. 

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени