Военнопрестъпникът Путин: Западните лидери започнаха войната! (НА ЖИВО)

По думите му Русия е "направила всичко възможно, за да реши този проблем с мирни средства"

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: Россия24

Военнопрестъпник № 1 Владимир Путин в момента произнася годишното си обръщение към двете камари на руската Държавна дума. "НАТО щеше да разположи ядрени оръжия в Украйна. Западните лидери обсъждаха доставката на ядрено оръжие в Украйна, което ни принуди да изпратим войски там", заяви без нито едно доказателство за думите си той. 

 

Путин говори ден, след като американският президент Джо Байдън посети украинската столица Киев. В речта си Путин повтори основните постулати на руската пропаганда и дезинформация - "биологичните лаборатории в Украйна, западната агресия срещу Москва, както и желанието на Русия да постигне мир".

 

"Преди година - с цел защита на хората в наши исторически земи, заради безопасността на нашата страна, за ликивидиране на заплахата, която произтичаше от нацисткия режим в Киев, който взе властта след преврата през 2014 година, беше решено да бъде проведена специална военна операция. Ние - стъпка по-стъпка, внимателно и последвателно, ще изпълняваме задачите, които сме си поставили", каза диктаторът.

 

По думите му Русия е "направила всичко възможно, за да реши този проблем с мирни средства". Пред парламента руският военнопрестъпник Путин отправи и военна заплаха към НАТО: "Колкото повече западни системи с голям обсег се доставят в Украйна, толкова по-далеч ще бъдем принудени да преместим заплахата от нашите граници". 

 

"Търпеливо водихме преговори за изход от този изключително тежък конфликт. Но зад гърба ни се подготвяше съвсем друг сценарий - обещанията на западните лидери, уверенията им за стремеж към мир в Донбас се превърнаха в жестока лъжа. Ние твърдо отстояваме не само нашите интереси, но и позицията си, че в съвременния свят не може да има разделяне на цивилизовани страни и всички останали. Искам да повторя - те започнаха войната! А ние използвахме и използваме сила, за да я спрем", заяви Путин.

 

Кремълският диктатор заяви, че руската армия "не воюва срещу украинския народ" - въпреки документираните хиляди военни престъпления, извършени от окупаторите в Украйна срещу цивилното население.

 

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени