Военнопрестъпникът Владимир Путин възнамерява да присъства на срещата на върха на Г-20

Не само Г-20, много организации се опитват да изгонят Русия

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: РИА Новости

Руският президент Владимир Путин възнамерява да присъства на срещата на върха на Г-20, по-късно тази година, домакин на която е Индонезия, информира Агенция Ройтерс. Това заяви в сряда посланикът на Русия в Джакарта след призивите на някои членове страната да бъде изключена от групата.

 

Не само Г-20, много организации се опитват да изгонят Русия. Реакцията на Запада е абсолютно непропорционална", каза посланикът Людмила Воробьова.

 

Съединените щати и техните западни съюзници преценяват дали Русия трябва да остане в групата на големите икономики от Групата на двадесетте (G20) след нахлуването й в Украйна, съобщиха участници в дискусиите.

Още от "Светът"

Антъни Блинкен: Дори Съветите не произвеждаха толкова бързо оръжия, колкото Русия в момента

Западът трябва да направи всичко възможно, за да превърне нападението на Русия срещу Украйна в стратегическо поражение за Москва, добави държавният секретар на САЩ

Прочетете повече прочетете повече

САЩ отхвърлиха възможността Международният наказателен съд да разследва Израел

Нетаняху се опасява, че главният прокурор на МНС Карим Хан може тази седмица да издаде международни заповеди за арест за него, министъра на отбраната Йоав Галант и началника на Генералния щаб Херци Халеви

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени