Вокалистът на "Скорпиънс" Клаус Майне: Руснаците, подкрепящи режима на Путин, също са виновни за убийствата на украинци (ВИДЕО)

Много бих искал руснаците да осъзнаят каква отговорност носят, обобщава музикантът от култовата рок група "Скорпиънс"

Клаус Майне
Клаус Майне Източник: Pinterest

Вокалистът на легендарната германска рок група "Скорпиънс" Клаус Майне смята, че не само ръководството на страната агресор, но и населението на Руската федерация е виновно за агресията срещу Украйна. Музикантът каза това в интервю, което епубликувано днес в YouTube канала на украинския журналист Алексей Суханов.



"Германците нападнаха половината свят по време на Втората световна война. И ние, когато пораснахме, почувствахме обща вина. За нас беше ясно, че всеки германец носи част от вината в себе си. Всичко това, което се случи - Холокостът и всички останали ужасни неща - всичко това постави клеймо за обща вина върху нашата страна", каза Майне.

 

Той изтъква, че руснаците трябва да осъзнаят, че са отговорни за подкрепата на режима на руския диктатор Владимир Путин. 

 

"Бих искал хората в Русия да разберат какво се случва сега и да извадят на показ чувство за собствена отговорност за това, че невинни хора умират, биват ранявани, губят домовете си. Да, някои казват: "Не са руснаците, а режимът", но руснаците подкрепят този режим", подчертава световноизвестният музикант.

 

"Има различни социологически проучвания за това колко (много, бел. ред.) руснаци подкрепят тази война. Разбира се, пропагандата също е виновна за това".

 

Клаус Майне подчертава, че той самият би искал да мисли, че не всички руснаци са виновни, но разбира се, това не е така. "Много бих искал руснаците да осъзнаят каква отговорност носят", обобщава музикантът от култовата рок група "Скорпиънс".

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени