Володимир Зеленски: Ако Киев падне, Русия ще покори половината Европа

Той припомни, че Украйна плаща най-високата цена за защита на свободата и глобалната сигурност

Джо Байдън и Володимир Зеленски
Джо Байдън и Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

Украинският президент Владимир Зеленски, каза, че всеки ден от тази война украинските войници "се държат с хватка на булдог". Това заяви той след срещата си с американския си колега Джо Байдън в Белия дом, съобщава УНИАН. 

 

"Те гризат и задушават руските окупатори, доколкото е възможно. Никога досега руската диктатура не е срещала толкова силна съпротива. Никога повече Русия няма да може да унищожи друга нация", пише той.

 

Зеленски каза, че списъкът на руския президент Владимир Путин със страни за унищожаване е дълъг и ако Украйна падне, половината Европа ще бъде изложена на риск да попадне в сферата на влияние на Москва.

 

"Сега Путин има различен списък с цели. Вместо да диктува условия на Америка, Европа и целия свободен свят, Путин е принуден да се унижава, като лично приема делегация от Пхенян и се опитва да намери благоволение на Техеран. Това демонстрира неговата очевидна слабост ", каза президентът.

 

Той припомни, че Украйна плаща най-високата цена за защита на свободата и глобалната сигурност.

"Всеки ден и всяка нощ Русия продължава своя терор с ракети и ирански дронове. Но всеки ден нашето единство остава силно. Вие стоите с нас. Ние знаем, че няма да паднем. И виждаме как нашата свобода поддържа хватката на булдог", подчерта украинският президент. 

 

"Ние сме уверени, че други "народи няма да трябва да изпращат армиите си в тази битка. Украйна е в състояние да завърши тази война с победа, която ще бъде нашата обща победа. Днес това не е империята на злото, а само липсата на единство, което може да постави свободата на колене", добави Зеленски. 

Още от "Светът"

Украйна и балтийските страни ще бойкотират срещата на ОССЕ в Скопие заради участието на Сергей Лавров

Присъствието на Лавров поражда риск "от легитимиране на един агресор, каквато е Русия, като пълноправен член на нашата общност от свободни страни, се казва в тяхно съвместно изявление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени