Володимир Зеленски направи извънреден коментар за разполагането на войски на НАТО в Украйна

Русия не напада страни, които са в НАТО, припомни Зеленски

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

 Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че украинската държава не води преговори с партньори за използване на техните армии на територията на Украйна (във войната срещу Русия), предаде агенция УНИАН.

 

Той каза това по време на пресконференция, отговаряйки на въпрос за двустранните споразумения за сигурност, които подписа страната през последните месеци. Освен това бившият посланик на Украйна във Великобритания Вадим Пристайко заяви, че Лондон уж обмисля възможността да изпрати свои войници в Украйна.

 

"Ние не преговаряме с нашите партньори за използването на техните армии на територията на Украйна. Ако Украйна е в НАТО - за нас това са най-мощните гаранции за сигурност - тогава, съответно, мисля, че ще използваме член пети", отбеляза президентът.

 

Зеленски добави, че от опит знае, че Русия не напада никоя страна, която е част от НАТО. "Трудно е да коментирам посланика. Не съм гледал интервюто. Може би той знае нещо. Ако британците наистина вече са тук, чудесно", каза Зеленски шеговито.

Още от "Светът"

Окончателно: Сенатът на американския Конгрес одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван

Най-големият от четирите законопроекта е този за помощ за Украйна. Той предвижда помощ за Киев в размер на $60,84 млрд., с която украинските сили да продължат борбата си срещу Русия

Прочетете повече прочетете повече

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени