Володимир Зеленски: Няма да спрем, докато не освободим и последния метър от нашата земя (ВИДЕО)

За нас да живеем в плен, значи да не живеем, да сме зависими, означава да не съществуваме, зяви още той

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Скрийншот видео кадър

Няма да спрем, докато не освободим и последния метър от нашата земя, заяви днес украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение по случай Деня на украинската държавност, цитиран от Укринформ.

 

"За нас да живеем в плен, значи да не живеем, да сме зависими, означава да не съществуваме. Защото несамостоятелна и несвободна Украйна не е Украйна. Не познаваме думата "робство". Има я в речниците ни, но не и в главите ни. Ще дадем и последната си риза, ще дадем всичко, което имаме, за това, което е в сърцето ни. Затова ще се борим за нашата държавност до последно - до последен дъх, до последния патрон, до последния войник. Само че не нашия, а на врага", каза държавният глава.

 

"Ще живеем, за да се борим и ще се борим, за да живеем. Няма да се предадем, докато не прогоним от дома си и последния окупатор. Няма да спрем, докато не освободим и последния метър украинска земя. Няма да се успокоим, докато не освободим и последното село, последния дом, кладенец, череша и върба", зарече се Зеленски.

 

"Ние се борим за различни неща, така че краят на битката ще бъде различен за всеки. По смисъл и дори по звучене. На руски това е провал на спецоперация. На украински - победа във войната", допълни той.

 

Денят на украинската държавност, отбелязван на 28 юли, е учреден с президентски указ на 24 август 2021 г. Датата не избрана случайно - това е денят, когато в Украйна честват приемането на християнството в Киевска Рус.

 

Още от "Светът"

Екипът на Тръмп: Той се чувства добре и ще участва в конвенцията на републиканците

Националната конвенция на Републиканската партия, на която Тръмп трябва да бъде официално номиниран за кандидат за президентските избори, трябва да започне в Милуоки, щата Уисконсин, в понеделник

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени