Володимир Зеленски: Окупаторите търпят невероятно големи загуби, но заповедта остава същата - да напредват към административната граница на Донецка област. Няма да дадем и сантиметър от земята си

Основните точки на конфликта в Донецка област са в близост до градовете Бахмут, Соледар и Авдеевка

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Скрийншот/Youtube

Русия иска да продължи с настъплението си и отвъд Донецка област, но нашите сили няма да ѝ позволят да напредне и със сантиметър, заяви вчера украинският президент Володимир Зеленски.

 

"Окупаторите продължават да са изключително активни - има десетки атаки всеки ден", каза Зеленски в своето традиционно вечерно видеообръщение.

 

"Те търпят невероятно големи загуби, но заповедта остава същата - да напредват към административната граница на Донецка област. Няма да дадем и сантиметър от земята си", категоричен бе украинският лидер.

 

Основните точки на конфликта в Донецка област са в близост до градовете Бахмут, Соледар и Авдеевка.

 

Зеленски съобщи, че около 4 милиона души в Украйна са останали без ток - засегнати са хора в 14 области и в столицата Киев.

Още от "Светът"

Володимир Зеленски: Нужна е повече решителност, НАТО трябва да сваля руски ракети над украинска територия

Според Зеленски ситуацията на бойното поле в североизточната част на страната вече е под контрол, след като силите на Москва пресякоха границата и започнаха нахлувания към град Харков

Прочетете повече прочетете повече

Прокурорът на Международния наказателен съд заяви, че иска заповеди за арест на лидери на Израел и "Хамас", включително

Сред обвиненията са "гладът на мирни граждани като метод на водене на война" и "умишлено насочване на атаки срещу цивилно население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени