Володимир Зеленски отиде на предната фронтова линия при Авдеевка

Руската офанзива отслабва, коментират от британското военно разузнаване

Володимир Зеленски отиде на фронтовата линия при Авдеевка
Володимир Зеленски отиде на фронтовата линия при Авдеевка

По време на работно посещение в Донецка област, президентът на Украйна Володимир Зеленски посети предните линии на украинските защитници при Авдеевка, за да изслуша местните командири и награди участници в отбраната на града. Това  съобщиха  от канцеларията на Володимир Зеленски. 

 

Съобщава се, че държавният глава на Украйна е изслушал доклад на командващия оперативно-тактическата групировка "Донецк" за ситуацията в неговата зона на отговорност. 

 

Зеленски побеседва с военни от морската пехота, десантно-щурмовите, механизираните и артилерийски подразделения и благодари за тяхната служба на отечеството.

 

Зеленски благодари на украински военни
Зеленски благодари на украински военни Източник: Прессекретариат на президента на Украйна

Началникът на канцеларията на Зеленски Андрий Ермак изтъкна, че руските опити за обкръжаване на Авдеевка са се провалили.

 

Според британското военно разузнаване руската офанзива в района на град Донецк, където е и Авдеевка, отслабва, най-вероятно за да бъдат прехвърлени сили към Бахмут. Редовни руски войски и наемници от "Вагнер" продължават, по израза в сводката, да "пълзят" напред, но опитът да обходят украинските позиции от юг е спрян.

 

Генерал Олександър Сирски, който командва украинските сухопътни сили, заяви, че противникът засилва артилерийските и въздушните удари и превръща града в развалини.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени