Володимир Зеленски: Постигаме напредък по всички сектори на фронта

Украинските военни успешно настъпват по няколко направления на фронта на юг и изток - Меритополското, Бердянското и Бахмутското, съобщи говорителят на ГЩ на ВСУ Андрей Ковальов

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Скрийншот/Facebook

Украинската контраофанзива за отвоюване на завзетите от Русия украински територии върви успешно, каза снощи в ежедневното си видеообръщение, направено този път от влака на връщане от посещение при украински войници на фронта в Донецка и Запорожска област, украинският президент Володимир Зеленски.

 

"Днес нашите воини напреднаха по всички сектори на фронта и това е един щастлив ден", каза Зеленски и допълни: "Пожелавам на момчетата повече такива дни".

 

Украинският президент каза, че е имало "много емоции", когато е наградил войници и е получил информация от бойното поле. Зеленски посети украински военнослужещи близо до Бахмут и в Запорожска област на юг.

 

Той раздаде няколко медали, включително два ордена - "Герой на Украйна" - най-висшето отличие, давано от президента. Украинските власти съобщиха вчера, че са си върнали контрола на още един град в Запорожска област. "Цялата ни земя ще бъде свободна - ще си върнем всичко", каза Зеленски.

 

Украинските военни успешно настъпват по няколко направления на фронта на юг и изток - Меритополското, Бердянското и Бахмутското. Това съобщи говорителят на ГЩ на ВСУ Андрей Ковальов. 

 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени