Володимир Зеленски: Русия убива навсякъде, докъдето стигне. Терорът трябва да бъде спрян (ВИДЕО)

По-рано, в традиционното си вечерно обръщение Зеленски каза, че днес се е случило това, за което отдавна са предупреждавал

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски изрази съболезнованията си по повод смъртта на полски граждани вследствие на руски ракетен удар по Люблинското воеводство, на границата с Украйна.

 

"РФ убива навсякъде, докъдето стигне. Днес е Полша. Този руски удар по колективвната сигурност в Евроатлантика е съществена ескалация. Загинаха хора. Моите искрени съболезнования на полските братя и сестри! Украйна винаги ще бъде заедно с вас. Терорът на РФ трябва да бъде спрян", написа Зеленски. 

 

 

По-рано, в традиционното си вечерно обръщение Зеленски каза, че днес се е случило това, за което отдавна са предупреждавали:
"Терорът не се ограничава до нашите териториална граници. Вече се разпространява на територията на Молдова, а днес руски ракети удариха Полша, удариха по територията на наша приятелска държава, загинаха хора (...) Колк опъти Украйна заяви, че държавата-терорист няма да се ограничи само с нашата страна. Полша, балтийските страни - въпрос на време е руският терор да се устреми натам. Терористът трябва да бъде поставен на мястото му", добави украинският президент.

 

Според Зеленски, колкото повече Русия усеща своята безнаказаност, токова по-големи ще са заплахите за всички, до които могат да стигнат руските ракети. "Да удряш с ракети по територията на НАТО - това е руски ракетен удар по колективната сигурност! Това е много съществена ескалация. Трябва да се действа", подчерта той. 

 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени