Володимир Зеленски: Руските нападения срещу Одеса унищожават украинската култура, това е варварство

Само въоръжените сили на Украйна и съпротивата на нашия народ могат да спрат тази нечовешка инвазия

Украинският президент Володимир Зеленски
Украинският президент Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

Руските атаки срещу град Одеса унищожават украинското културно наследство, тъй като "почти на всяка улица има нещо запомнящо се, нещо историческо". Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в редовното си нощно видеообръщение.

 

Зеленски подчерта, че за руските нашественици няма значение какво се разрушава. "Само въоръжените сили на Украйна и съпротивата на нашия народ могат да спрат тази нечовешка инвазия. Това е варварство, което има ракети, но няма нищо общо с хората", увери президентът на Украйна.

 

Припомняме, че в събота няколко ракети удариха Одеса. Според местни медии е била задействана противоракетната отбрана на града.  

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени