Володимир Зеленски: Руските окупатори продължават да тероризират украинците, трябва да спрем това (ВИДЕО)

И ние непрекъснато работим със западните ни партньори, за да гарантираме, че далекобойността на нашите военни възможности расте

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

Руските окупатори продължават да тероризират украинците и не планират да това да спре. Това заяви в своето вечерно видеообръщение към нацията украинският президент Володимир Зеленски. Той проведе спешно заседание на Ставката (щаба на върховното командване, бел. ред.). 

 

На срещата бяха разгледани ситуацията на фронта и ситуацията със сигурността. Валерий Залужни и служители на разузнаването говориха за ситуацията в страната.

 

Известно е, че ключовото внимание на съвместната стратегическа групировка войски "Хортица" е съсредоточено в района на Бахмут. Също така в Ставката са обсъдили ситуацията в Донецка и Запорожка области като цяло.

 

Врагът продължава да обстрелва Херсонска област. Украинските военни също следят отблизо района на Одеса и държавната граница на Украйна на север.

 

"Командирите са наясно, че тяхната задача е да направят всичко, за да потушат огъня на терористите. И ние непрекъснато работим със (западните, бел. ред.) партньори, за да гарантираме, че далекобойността на нашите (военни, бел. ред.) възможности расте", каза Володимир Зеленски.

 

Още от "Светът"

Руската атака в Харковска област цели да открие нов фронт, който да отклони силите на Украйна преди пристигането на запа

Лошо изградените украински укрепления и трайния недостиг на боеприпаси позволиха на Русия да напредне в района от петък насам

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени