Володимир Зеленски: Руснаците изнасилват жени, депортират деца, горят градове. Никой не може да е равнодушен (ВИДЕО)

НАТО може да гарантира сигурността на Европа само заедно с Украйна

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Скрийншот/Youtube

Ценностите, за които всички се борим тук в Украйна, са актуални за всеки народ, независимо дали е географски далеч от нашия народ. Всеки цени сигурността и защитата от терора. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение. 

 

"Няма такъв народ, който равнодушно би приел това, което донесе руската окупация - руските концентрационни лагери, депортирането на децата ни, изнасилването на жени, изгарянето на градове... Колкото повече светът знае за руската агресия, толкова по-бързо агресорът ще загуби и мирът ще се върне. Той ще се върне не само в Украйна - ще се върне при всички по света", заяви Зеленски и благодари на всички партньори за огромната помощ.

 

Президентът на Украйна отбеляза, че само с Украйна НАТО би могло да гарантира истинска защита на Европа от руската агресия. Той благодари на литовския Сейм за признаването на необходимостта на предстоящата среща на Алианаса във Вилнюс да бъде поканена Украйна да стане член на НАТО. 

 

 

"Благодаря на литовския народ, на всички литовски политици за разбирането относно актуалната ситуация със сигурността в европа. Само заедно с Украйна Алиансът би могъл да гарантира истинска защита на Европа от всякакви посегателства срещу своите народи, на съществуващите граници и на международния ред, основан на правила. Без Украйна е трудно да си представим това". 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени