Володимир Зеленски се появи на фронтовата линия в Донбас, поздрави от Славянск бойците за деня на ВСУ (ВИДЕО)

Някой се нарече "втората армия в света", всички виждат за кого е първото място, всички виждат вашите сили, издръжливост, вашите умения, отбеляза украинският президент

Володимир Зеленски в Славянск
Володимир Зеленски в Славянск Източник: Скрийншот/Telegram

Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в Славянск в близост до фронтовата линия в района на Донецка област за да поздрави бойците от ВСУ по случай Деня на Въоръжените сили на Украйна – 6 декември. Откакто е президент Зеленски традиционно посреща деня с военни, които служат на предна линия и "държат фронта". Украинският лидер засне видеопослание към служещите във ВСУ на фона на знака надписа "Славянск", зад който се вижда трафик на военна техника.

 

 

"Господа офицери, сержанти, войници! Уважаеми военнослужещи! Уважаеми ветерани! С цялото си сърце, от името на Украйна, ви поздравявам с великия празник, на този велик ден - Деня на въоръжените сили на Украйна! През годините сме се включвали от различни места, прекланяйки се пред нашите бойци, давайки отчет в различни градове на страната. И винаги започваме да си спомняме нашите загинали герои. Всички онези, които са дали живота си за Украйна. Всички, чиято памет моля да почетем с минута мълчание - намери тази минута днес, тя е много важна", казва Зеленски.

 

Украинският президент добави още: "Днес е денят на ВСУ, времето на ВСУ, годината на ВСУ, времето, в което всички виждат какво означават украинските защитници. Някой се нарече "втората армия в света", всички виждат за кого е първото място, всички виждат вашите сили, издръжливост, вашите умения".

 

Зеленски изрази увереност, че Украйна ще отпразнува деня на Въоръжените сили на Украйна под мирно небе в центъра на Киев. Президентът отново изрази увереност, че Украйна ще си върне и Луганск, и Донецк, и Крим.

 

Славянск се намира на територията на самопровъзгласилата се и анексирана от Русия Донецка народна република. На 30 септември Владимир Путин и лидерите на сепаратистите от т. н. ДНР, ЛНР, Запорожката и Херсонската области подписаха договори за присъединяването на анексираните в резултат на непризнат международно референдум територии на Украйна.

 

На 4 октомври Путин подписа закон за ратификация на договорите за приемането на регионите в състава на Руската федерация, но малко след това руската армия беше принудена да се изтегли от Херсон. Към днешна дата самият Славянск е под контрола на Киев.

Още от "Светът"

Нова размяна на пленници между Украйна и Русия - Киев си върна 116 души

Върнати са телата на загиналите чуждестранни доброволци Кристофър Матю Пери и Андрю Тобайъс Матю и тялото на загиналия украинския доброволец Евгений Кулик, който е служил във Френския чуждестранен легион

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени