Володимир Зеленски: Започнахме действия по спасяване на военни в Авдеевка, 3-та щурмова бригада на ВСУ контраатакува

Правим всичко възможно, за да спасят най-много украински животи, каза той

Авдеевка
Авдеевка Източник: Telegram

Продължават боевете на територията на Украйна. Президентът Володимир Зеленски потвърди, че са предприети действия за спасяването на част от военните, които се намират в полуобкръжения и подложен на непрестанен руски щурм град Авдеевка в Донецка област.

 

"Доклад на главнокомандващия Александър Сирски и министъра на отбраната Рустем Умеров показва сложна ситуация на фронта при град Авдеевка и като цяло в източната част на страната. Правим всичко, за да гарантираме, че нашите военни са достатъчно осигурени, за да спасят възможно най-много украински животи", обяви Зеленски.

 

Володимир Зеленски-44
Володимир Зеленски-44

По-рано световните агенции цитираха украинското командване, според което в Авдеевка ще бъдат изпратени елитни подкрепления.  Трета отделна щурмова бригада е изпратена в Авдеевка, за да подобри позициите на Силите за отбрана в града, каза Родион Кудряшов, заместник-командир на бригадата, цитиран от УНИАН.

 

"3-ти ОШБР е изпратен директно в Авдеевка. Вече 12 дни нашите сержанти и офицери окупират линията на отговорност в центъра на град Авдеевка и провеждат набези и удари за разширяване на логистичния коридор и разширяване на зоната на отговорност на Силите за отбрана в града", каза Кудряшов.

 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски също ще вземе участие в Мюнхенската конференция в събота. Очаква се днес той да посети Германия и Франция, за да се опита да издейства ключова военна помощ и да подпише двустранни споразумения в сферата на сигурността.

Още от "Светът"

Володимир Зеленски: Украинците, които се бореха срещу нацизма през Втората световна война, отново се надигат срещу злото

Призивите, резолюциите и половинчатите санкции не ги спират. И единственият въпрос, който днес вълнува Путин, е, кой ще е следващият, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Подслушвателни устройства бяха открити в зала, отредена за заседание на полското правителство

Полша е разпределителен транспортен възел за военните доставки на Запада за Украйна по време на съпротивата на Киев срещу продължаващата трета година руска инвазия и съответно Варшава е с повишено внимание за всякакви признаци на шпионска дейност

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени