Вражески дронове камикадзе атакуваха центъра на Одеса

Що се касае да поврежданията - по предварителни данни жилищните сгради и съоръжения около епицентъра на взрива са пострадали незначително, съобщи във Фейсбук председателят на общинския съвет на града Генадий Труханов

Дрон камикадзе
Дрон камикадзе Източник: Telegram

Руските войски атакуваха отново Одеса с дронове камикадзе, съобщи във Фейсбук председателят на общинския съвет на града Генадий Труханов, цитиран от Укринформ. "Що се касае да поврежданията - по предварителни данни жилищните сгради и съоръжения около епицентъра на взрива са пострадали незначително", добави той. 

 

"Три попадения на врага в административна сграда в центъра на града. Продължава спасителната операция и гасенето на пожара", съобщи в Телеграм градският съвет на Одеса. 

 

 

Противовъздушната отбрана (ПВО) е свалила един от безпилотните самолети. Жертви няма. В ефира на украинската телевизия ръководителят на пресцентъра на оперативно командване "Юг" на украинската армия Наталия Гуменюк заяви, че "става дума за четири дрона, единият от които е свален от силите за ПВО. Три са попаднали пряко в сграда в центъра на града".

 

Гуменюк призова хората при подобни нападения да стоят далеч от места с потенциална важност за Русия.

"Към момента продължават спасителните работи и гасенето на пожара. Няма пострадали", добави Гуменюк.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени