Всеки 6 от 10 запитани американци смятат, че Съединените щати трябва да имат по твърда позиция относно конфликта в Украйна

Мненията на медиите в САЩ определят визитата на Пелоси като не добра идея

Американка военна помощ за Украйна
Американка военна помощ за Украйна Източник: AP

"Според последните социологически проучвания, които са на Националното публично радио в САЩ всеки 6 от 10 запитани американци смятат, че Съединените щати трябва да имат по твърда позиция относно конфликта в Украйна". Това каза в предаването "Тази сутрин" кореспондентът на bTV в САЩ Теодора Трифонова.

 

Тя подчерта, че на базата на проучването американците смятат, че САЩ трябва да участват доста по-активно в политиката, която се води към този момент. Трифонова коментира и визитата на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси в Тайван.

 

"Мисля, че тази визита трябва да се гледа от две страни -  вътрешнополитическа в САЩ и външнополитическа". "Ако погледнем вътрешнополитически на ситуацията, може да се смята, че тя прави тази визита именно заради предстоящите междинни избори в САЩ тази есен. И иска да покаже, че Демократическата партия се опитва да покаже една по-остра позиция", добави тя.

 

Трифонова обясни, че мненията на медиите в САЩ определят визитата като не добра идея. Според президента Джо Байдън това посещение ще влоши отношенията между САЩ и Китай.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени