Всички пасажери на изчезналата подводница "Титан" са мъртви

Спасителните екипи са открили 5 големи парчета отломки

Изчезналата подводница "Титан"
Изчезналата подводница "Титан" Източник: Колаж Zonanews

Всичките петима на борда на изчезналата подводница "Титан" се смятат за загинали, се казва в изявление на компанията, която управлява подводницата, предаде Sky News.

 

Компанията OceanGate, построила изключително рисковата подводница за експедиции до потъналия през 1912 година кораб "Титаник", обяви, че няма шанс за спасяването на петимата пасажери на борда, сред които и директорът на компанията.

 

Подводницата изчезна в неделя, а от понеделник се водят мащабни усилия са намирането ѝ в Атлантическия океан. Бреговата охрана на САЩ обяви преди минути, че отломките, открити по-рано днес, са именно от изчезналата подводница "Титан".

 

По всяка вероятност телата на петимата пасажери няма да бъдат извадени заради изключително неблагоприятните условия и налягане на 4000 метра под водата, където лежи "Титаник".

 

Спасителните екипи са открили 5 големи парчета отломки. Съобщава се, че "катастрофално събитие" е довело до загубата на налягане на подводницата и нейното разпадане. Очаква се да продължи разследването какво точно се е случило и каква е причината за трагедията. Едно е ясно: оцелели няма.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени