ВСУ напълно унищожиха цяла бригада на морската пехота на Русия

В Южна Украйна е разбита 810-та бригада на морската пехота на Русия

Украински военни
Украински военни

При настъпление в западната част на Запорожка област, украинските военни са унищожили напълно 810-та отделна бригада на морската пехота на Русия. Това разкри вашингтонският Институт за изследване на войната (ISW). Анализаторите от института се позовават на информация от началника на украинското военно разузнаване ген. Кирил Буданов.

 

В интервю за сайта The War Zone той заявява, че 810-та бригада на руската морска пехота е "напълно разгромена" в Южна Украйна, остатъците й са се разбягали, а руски десантни части са я заменили. 

 

"Описанието на сстоянието на 810-та бригада, предоставено от Буданов, най-много съответтва на доктриналното определение за тактическа мисия "да се унищожи", възприето от армията на САЩ. Това означава физически да се направят вражеските сили небоеспособни дотогава, докато не бъдат възстановени", подчертават анализотарите от ISW. 

 

Припомняме, че подразделенията на 810-та бригада на руската морска пехота действаха на Запорожкото направление от март 2023 г., а от юни - в западната част на областта, където се провежда украинското контранастъпление. 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени