ВСУ са нанесли "съкрушителни удари" по позиции на руснаците

Части на ракетните войски са поразили шест района, където са били съсредоточени личен състав, въоръжение и военна техника

Украински военни, украински артилеристи
Украински военни, украински артилеристи

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са нанесли "съкрушителни удари" по позиции на руснаците, в резултат на което са унищожени 17 артилерийски системи, три средства за ПВО и горивен склад, съобщава УНИАН, като се позовава на данни от Генералния щаб на ВСУ.

 

През деня авиацията на Въоръжените сили на Украйна са нанесли общо 10 удара по райони на съсредоточаване на жива сила, въоръжение и военна техника на руснаците. В доклада на Генералния щаб се пояснява, че противовъздушната отбрана е унищожила и два ударни БпЛА Shahed-136/131 и една управляема авиационна ракета Х-59.

 

Освен това части на ракетните войски са поразили шест района, където са били съсредоточени личен състав, въоръжение и военна техника, пункт за управление, 17 артилерийски оръжия, три системи за противовъздушна отбрана и горивни складове на руските сили.

 

В същото време руснаците са нанесли 4 ракетни и 42 въздушни удара, както и 26 удара с реактивни системи за залпов огън по позиции на ВСУ. Съобщава се за унищожени и повредени частни жилищни сгради и друга гражданска инфраструктура, има загинали и ранени сред цивилното население.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени