ВСУ са пробили руската линия на отбраната на Запорожския фронт

Това съобщава РБК-Украйна като се позовава на ISW. Същата информация публикува и интернет изданието "Руски дозор"

Украински военни
Украински военни

Украинската армия е предприела атака на Запорожския фронт и е успяла да пробие линията на руската отбрана, съобщава РБК-Украйна като се позовава на ISW. Същата информация публикува и интернет изданието "Руски дозор".

 

"Настъпление на врага на Запорожския фронт. ВСУ успяха да се вклинят в първата линия на отбрана", пишат военните блогъри. В района на Времевски виступ украинците са успели да проведат през нощта разминиране на територията, по което в 12:00 по обяд в неделя в атака са се отправили 3 бронирани групи от танкове и натовски бронирани машини.

 

"Врагът навлезе в "сивата зона" (линията между позициите на двете страни), излизайки на предните ни позиции, като се е вклинил до 250-300 метра в района на Новодаровка. При селата Приютне и Нескучно-Макаровка в хода на сражения противникът (ВСУ, бел.ред.) беше спрян от части на 5 армия на Източния военен окръг", пишат руснаците.По-нататък кореспондентите съобщават, че украинците са били с до 3 мотопехотни роти с танкове и лека бронирана техника по натовски стандарт, като по твърденията на руската страна ВСУ са загубили минимум 2 танка, няколко бойни бронирани машини и до един взвод на щурмовата пехота.

 

За украинския пробив съобщава и командирът на руския батальон "Восток" Александър Ходаковский. "Групирайки ударен юмрук през първата половина на деня противникът успя да постигне тактическа позиция и превзе една от нашите позиции, но понесе осезаеми загуби. Сега противникът увеличава присъствието си в зоната на пробива и, очевидно, се опитва да умножи успеха си", написа Ходаковский. Командирът уточнява изрично, че "тези действия не са сами по себе си обещаното контранастъпление на ВСУ".

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени