ВСУ се изтеглиха от Авдеевка

В ситуация, в която врагът напредва по труповете на собствените си войници с десет към едно предимство от снаряди, под постоянна бомбардировка, това е единственото правилно решение, написа ген. Търнавски

ВСУ напуснаха Авдеевка
ВСУ напуснаха Авдеевка Източник: Колаж/Главред

През нощта на 17 февруари главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски обяви изтеглянето на украинските части от Авдеевка.

 

"Въз основа на оперативната обстановка около Авдеевка, за да избегна обкръжаването и да запазя живота и здравето на военнослужещите, реших да изтегля нашите части от града и да премина в отбрана на по-подходящи линии", заяви главнокомандващият в публикация във Фейсбук.

 

Той допълни, че се предприемат мерки за стабилизиране на ситуацията и запазване на заетите позиции. "Така или иначе ще си върнем Авдеевка", написа Сирски, цитиран от Главред.

 

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна, командирът на оперативно-стратегическата група войски "Таврия" Александър Търнавски, по-късно заяви, че украинските военни "в съответствие с получената заповед са напуснали Авдеевка за предварително подготвени позиции".

 

"В ситуация, в която врагът напредва по труповете на собствените си войници с десет към едно предимство от снаряди, под постоянна бомбардировка, това е единственото правилно решение", пише той в Telegram.

 

Според Търнавски "обкръжаването не е разрешено, персоналът е изтеглен, нашите войници са поели отбрана по определени линии".

 

Още от "Светът"

Външното министерство в Сеул извика руския посланик, за да протестира срещу изпращането на севернокорейски войски в Руси

Ще отговорим съвместно с международната общност, като мобилизираме всички налични средства срещу действия, които застрашават основните ни интереси в областта на сигурността, отговори Сеул

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени