ВСУ удариха Крим, поразени са противокорабен ракетен комплекс "Бастион" и радиолокационни станции

Общо е имало 7 взрива

Брегови ракетен противокорабен комплекс (БРПК) Бастион
Брегови ракетен противокорабен комплекс (БРПК) Бастион Източник: МО на РФ

След масирана стрелба на ВСУ в Крим е поразен брегови ракетен противокорабен комплекс (БРПК) "Бастион". Това съобщи съветникът на кмета на Мариупол Пьотр Андрющенко, цитиран от УНИАН.

 

 

Комплексът "Бастион" е една от платформите за ракети "Оникс", с които руснаците нанасят удари по украински градове. Според Андрющенко, също така са повредени и радиолокационни станции. Общо взривовете са били 7. 

 

Говорителят на Украинската добвроволческа армия "Юг" Сергей Братчук съобщи в Telegram, че са поразени радиолокационните станции на нос Тарханкут. 

 

Руски Telegram канали отбелязват, че по техни данни освен в комплекса "Бастион", е имало попадение и в радиолкационната станция 48Я6-К1 "Подлет". Нейната задача е била за открива въздушни цели на малки и пределно ниски нива. Иманно тази установка правеше целеуказването за руските ЗРК С-300 и С-400. 

 

Радиолкационната станция 48Я6-К1 Подлет
Радиолкационната станция 48Я6-К1 Подлет Източник: Telegram

 

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени