ВСУ удариха руското военно летище Саки в Крим

Командирът на ВВС на Въоръжените сили на Украйна Микола Олешчук отбеляза, че силите за отбрана са ударили команден пункт на летището в Саки, което се намира близо до село Новофедоровка в западната част на Крим

Най-малко 10 експлозии гръмнаха в Крим
Най-малко 10 експлозии гръмнаха в Крим Източник: Колаж/Главред

Късно вечерта на 5 януари украинските военни атакуваха военното летище Саки, което се намира във временно окупирания Крим. "43-и изтребителен авиационен полк служи като гръбнак на авиационната група, подкрепяща руските войски в Южна Украйна. Въоръжен е с бомбардировачи Су-24 и изтребители Су-30", пише кримският Telegram-канал "Крымский ветер". Изданието съобщи за най-малко десет експлозии. 

 

 

Около 23:45 часа се чуха най-малко пет експлозии във временно окупирания град Евпатория и района около града, съобщи местен жител пред Suspilne.

 

"Военновъздушните сили на Въоръжените сили на Украйна удариха летището в Саки на територията на временно окупирания Крим. Имаше още един вражески команден пункт". Това съобщи в Telegram командирът на ВВС на Въоръжените сили на Украйна Микола Олешчук.

 

Командирът отбеляза, че силите за отбрана са ударили команден пункт на летището в Саки, което се намира близо до село Новофедоровка в западната част на Крим. Успешната операция е осъществена благодарение на работата на украинските пилоти. Командирът на ВВС на Въоръжените сили на Украйна им благодари за работата.

 

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени