ВСУ удариха склад с боеприпаси в Крим

РБК-Украйна съобщи, като се позовава на свои източници в украинските спецслужби, че сутрешната атака с дронове срещу Москва е спецоперация на украинското военнно разузнаване

Облак от взрива на склада за боеприпаси в Крим
Облак от взрива на склада за боеприпаси в Крим Източник: Скрийншот/Telegram

Склад за боеприпаси беше ударен рано в понеделник в Джанкойски регион в Крим, като руските сили за противовъздушна отбрана са успели да прихванат 11 дрона над района, заяви т.н. губернатор на полуостров Крим, назначен от Русия - Сергей Аксьонов.

 

 

Аксьонов също така каза, че е била повредена жилищна сграда в района. Засега не е ясно дали складът за боеприпаси е бил директно ударен от дрон или е бил повреден от падащи отломки от дрон. Русия има военновъздушна база близо до Джанкой. 

 

Украински официални лица отдавна заявиха, че градът и околните райони са превърнати в най-голямата военна база на Москва в Крим. 

 

Сергей Аксьонов посочи още в Telegram, че "от съображения за безопасност" железопътният и автомобилният трафик в района са преустановени. 

 

Няма незабавен коментар и от украинска страна относно предполагаемата атака. Киев почти никога не поема публично отговорност за атаки в Русия или на контролирана от Русия територия в Украйна, но през последните месеци заявява, че унищожаването на руската военна инфраструктура помага за украинското контранастъпление.

 

РБК-Украйна съобщи, като се позовава на свои източници в украинските спецслужби, че сутрешната атака с дронове срещу Москва е спецоперация на ГУРМО - украинското военнно разузнаване. 

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени