Вучич: Между 1.5 млн. и 2 млн. евро са щетите от взривовете в завода за боеприпаси

Завод "Слобода" ще поднови работа в понеделник

Експлозията във фабриката за боеприпаси
Експлозията във фабриката за боеприпаси Източник: You Tube

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че материалните щети от взривовете и последвалия пожар в завода за боеприпаси в сръбския град Чачак са на стойност между 1.5 млн. и 2 млн. евро. Той заяви това на пресконференция в Белград, цитиран от "Свободна Европа".

 

При инцидента няма убити или ранени хора. На 4 юни компанията обяви, че пожарът и експлозията са възникнали в поделение на завода, намиращо се в крайградското селище Придворица. То е било предназначена за съхранение на елементи за комплектоване на детонатори и готови продукти за малокалибрени боеприпаси. Пожарът се е разраснал след поредица от серийни експлозии, които са нанесли материални щети на част от хранилището и на част от елементите за комплектоване на боеприпаси.

 

Кметът на Чачак информира, че всички 60 работници от нощната смяна са били евакуирани. По думите му, хората са имали шанс, че експлозиите и пожарите не са стигнали до производствените халета. Прозорците на някои къщи наблизо са счупени и хората, живеещи в квартала, също са били евакуирани. Пострадалият от взривовете завод "Слобода" ще поднови работа в понеделник. Огнеборците могат да влязат 24 часа след последния взрив.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени