Взривиха Дария Дугина, дъщеря на мракобесния идеолог на Путин Александър Дугин (ВИДЕО)

Александър Дугин е трябвало да пътува с нея, но в последния момент предпочел друга кола

Александър Дугин и неговата дъщеря Дария
Александър Дугин и неговата дъщеря Дария Източник: Telegram

Джип, в който е пътувала Дария Дугина, 30-годишната дъщеря на руския философ Александър Дугин, е бил взривен край село Болшие Вяземи в Московска област, съобщи руският Телеграм канал Baza. 

 

 

По свидетелства на очевидци, колата Toyota Land Cruiser Prado се е взривила в движение. Руският вестник "Комерсант" пръв потвърди новината, като съобщи, че полицията е на мястото на инцидента и че причините за него се разследват. 

 

 

Дария Дугина се прибирала от патриотичния фестивал "Традиция" в Подмосковието, където баща й е изнесъл лекция за "метафизичния дуализъм на историческото мислене".

 

Дугин е автор на инициативата "Руский мир" - културно-цивилизационна, геополитическа и религиозна концепция, която се превърна в държавна идеология и залегна в милитаристичната и експазионистична външна политика на Кремъл.

 

Александър Дугин пропагандира идеите на "евразийството" - създаването на свръхдържава чрез интеграция на Русия с бившите съветски републики. Дугин е възприеман от западните медии като главния идеолог на военнопрестъпника Владимир Путин. 

 

 

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени