Взривиха един от най-яростните рашистки идеолози и пропагандисти

Telegram каналът Mash пише, че Прилепин е в тежко състояние, двата му крака са счупени

Захар Прилепин
Захар Прилепин Източник: Telegram

Рашисткият националболшевик Захар Прилепин е ранен след като автомобилът му Audi Q7 бе взривен. Шофьорът му е загинал, съобщи сайтът Медуза. 

 

"Експлозията е избухнала на магистралата в района на Бор, службите за спешна помощ, полицията, Следственият комитет отиват на мястото на трагедията", заявява източникът. 

 

 

Telegram каналът "Честный детектив" пише, че взривът е избухнал, докато Прилепин е отивал на гости на свои роднини в Нижни Новгород.

 

 

Изданието съобщава, че заедно с националболшевика е пътувала и неговата дъщеря, но тя е напуснала колата преди да взривяването й.

 

 

Telegram каналът Mash пише, че Прилепин е в тежко състояние, двата му крака са счупени. Взривното устройство е задействано дистанционно, пише изданието.

 

 

Захар Прилепин е един от най-яростните пропагандисти и идеолози на човеконенавистническата теория за т.н. "руски свят". Той е един от ръководителите на нижегородското отделение на Национал-Болшевишката Партия, в която членува от 1996, взема участие в много акции.Бил е водещ в телевизията на олигарха Константин Малофеев "Царьград ТВ". 

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени