Японският император се ваксинира срещу КОВИД-19

Ваксинацията на 61-годишния Нарухито е била направена в неговата резиденция в Токио

Император Нарухито
Император Нарухито Източник: Observador

Японският император Нарухито се ваксинира днес срещу КОВИД-19, предаде ТАСС, като се позова на агенция Киодо. Според управлението по въпросите на императорския двор ваксинацията на 61-годишния Нарухито е била направена в неговата резиденция в Токио. Не се уточнява каква ваксина му е поставена. Ваксинацията срещу КОВИД-19 в Япония започна в средата на февруари. На практика е приключила ваксинацията на 4,8 милиона медицински работници.

 

На 12 април започна ваксинацията на хората над 65 години, които наброяват 36 милиона, като досега почти 62 процента от тях са получили поне една доза ваксина, а над 28 процента - и двете необходими дози. Миналия месец започна ваксинацията на всички възрастови групи. До 30 юни 23 процента от населението са получили една ваксинна доза, а 12 процента - две. Миналата година Япония подписа споразумения за доставка на ваксини с компаниите "АстраЗенека", "Модерна" и "Пфайзер/"Бионтех". Трите ваксини бяха одобрени за употреба от здравното министерство, но в момента не се извършва ваксинация с препарата на "АстраЗенека".

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени