Йенс Столтенберг: Украйна ще получи в близките дни системи за борба с дронове

Ирански официални представители заявиха пред Ройтерс, че Техеран е обещал да достави на Русия ракети, както и още дронове

Йенс Столтенберг
Йенс Столтенберг Източник: NATO

НАТО ще достави системи за противовъздушна отбрана на Украйна в близките дни, за да помогне на страната да се защити от дроновете, включително иранските, които Русия използва срещу критична инфраструктура, заяви днес генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.

 

В изказване на конференция по сигурността в Берлин Столтенберг каза, че в отговор на атаките съюзниците ще увеличат доставките на системи за противовъздушна отбрана. "Най-важното, което можем да направим, е да доставим това, което съюзниците са обещали, да се активизираме и да доставим още повече системи за противовъздушна отбрана" добави той.

 

"В близките дни НАТО ще достави системи за борба с дронове, които да противодействат на конкретната заплаха от дронове, включително ирански", каза още Столтенберг.

 

Ирански официални представители заявиха пред Ройтерс, че Техеран е обещал да достави на Русия ракети, както и още дронове. "Никоя страна не бива да подкрепя противозаконната война на Русия срещу Украйна", заяви Столтенберг.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени