Юлия Навална в Страсбург: Путин не е политик, а "кърваво чудовище", ръководител на ОПГ от отровители, убийци и пазители на мафиотските пари

Ще направя всичко, за да сбъдна мечтата на Алексей за Русия на бъдещето, закле се тя

Юлия Навалная в Страсбург
Юлия Навалная в Страсбург Източник: Скрийншот видео кадър

Ще направя всичко, за да сбъдна мечтата на Алексей Навални за Русия на бъдещето, заяви днес неговата съпруга Юлия пред евродепутатите в Страсбург. Навална бе посрещната в залата на крака, а речта й многократно бе прекъсвана от аплодисменти.

 

Тя призова ЕС да работи с десетките милиони руснаци, които са срещу войната в Украйна и руския президент Владимир Путин. Ако искате да победите Путин, трябва да бъдете изобретателни, да не бъдете скучни. Путин няма да се засегне от резолюции и санкции, настоя Навална. По нейните думи са необходими не дипломатически ноти, а разследвания за парите на мафията. В негово лице нямате работа с политик, а с "кърваво чудовище", с ръководител на организирана престъпна група от отровители и убийци, и пазители на мафиотските пари, обобщи Навална.

 

Путин е способен на всичко и с него не може да се преговаря. Според мнозина Путин е непобедим, но той трябва да отговаря за това, което направи с моята страна и мирните й съседи, както и за всичко, което стори на Алексей, добави тя.

 

Още не съм сигурна дали погребението на Алексей ще бъде мирно, или полицията ще задържи онези, дошли да се сбогуват с моя съпруг. След смъртта му се изгавриха с тялото му и с майка му. Путин уби моя съпруг, по негова заповед Алексей беше измъчван три години, посочи Навална.

 

Светът помага на Украйна вече две години, но изтощението, кръвопролитията и разочарованията са големи, а Путин е още тук. Мерките срещу него досега не помагат. Всички свикнаха с войната. Хората мислят, че накрая ще трябва да се стигне до споразумение с Путин, посочи Навална и изрази вяра, че надеждите на Алексей Навални за демократична Русия ще се сбъднат.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени