Южна Корея регистрира над 1000 случая на коронавирус за първи път от януари

Днес Южна Корея получи от Израел 700 000 дози от ваксината на "Пфайзер"

Южна Корея регистрира над 1000 случая на коронавирус за първи път от януари
Южна Корея регистрира над 1000 случая на коронавирус за първи път от януари Източник: Cdnimg.rg.ru
Южна Корея съобщи днес за 1212 нови случая на коронавирус, прехвърляйки прага от 1000 заразявания на ден за първи път от януари, предаде Асошиейтед прес.През последното денонощие са отчетени рекордните 583 заразявания в Сеул. Във връзка с това президентът Мун Дже-ин инструктира властите да засилят контрола за спазване на мерките за социална дистанция, включително чрез мобилизиране на полицията и армията. В края на юни беше съобщено, че в Южна Корея е започнал да се разпространява вариантът Делта. Предвид това властите проучват възможностите за ускоряване на ваксинацията на населението.
 
Здравни експерти казват, че правителството изпраща погрешно послание, като настоява за преждевременно разхлабване на правилата за социална дистанция. Пълните ресторанти, барове и магазини, както и голямото струпване на хора в парковете в Сеул през последните седмици свидетелства как страната намалява своята бдителност въпреки бавното темпо на ваксинацията.
 
Досега 30 процента от южнокорейците са получили първа доза ваксина срещу КОВИД-19, а около 10 процента са получили пълните две дози. Сред ваксинираните са служители в болници и други важни сектори, хора в социални домове, военнослужещи и граждани на възраст от 60 години нагоре. Заради непостоянни доставки обаче значително мнозинство от по-младото пълнолетно население все още очаква ваксинация.
 
Днес Южна Корея получи от Израел 700 000 дози от ваксината на "Пфайзер" в замяна на бъдеща доставка на ваксинни дози за Израел от септември до ноември, когато властите се надяват, че недостигът в Южна Корея ще е намалял.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени