За ден починаха двама депутати от руската Дума, и двамата - върли привърженици на агресията в Украйна

Това са Николай Борцов и Джашарбек Узденов

Николай Борцов
Николай Борцов Източник: Държавна Дума

На 23 април в Русия загинаха двама депутати от управляващата партия "Единна Русия" Николай Борцов и Джашарбек Узденов. Това съобщава Telegram каналът Sota.

 

Сутринта в събота каналът Telegram писа за смъртта на Борцов, който според Sota е бил в топ 200 на Forbes Русия с доход от около 1 милиард рубли годишно. В Държавната дума той представлява Липецка област в четири поредни събрания на Държавната Дума .

 

 

Месец преди смъртта на 77-годишния единорос украинският съд успя да го осъди, както и още 19 депутати от Държавната дума, които гласуваха за признаването на т.н."ЛДНР", задочно на 15 години затвор с конфискация на имущество заради посегателство върху териториалната цялост на страната.

 

Следобед в събота Sota обяви смъртта на втори депутат на "Единна Русия" - представителят от Карачаево-Черкезия Джашарбек Узденов.

 

Джашарбек Узденов
Джашарбек Узденов Източник: РИА Новости

След началото на пълномащабната руска инвазия в Украйна Узденов заяви, че "това е необходимо решение - резултат от осем дълги години на убийства в ДНР и ЛНР, както и на изграждането на враждебна военна инфраструктура".

 

 

"Те искат военни бази на НАТО в Украйна, Киев иска ядрено оръжие. А ние се нуждаем от сигурност и увереност в бъдещето", цитира каналът Sota думите на покойния парламентарист.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени