За денонощие руските военнопрестъпници са обстрелвали 17 населени места в Донецка област, рушат църкви, училища, жилища, има загинали и ранени

Полицията е документирала 21 обстрела в региона за изминалите 24 часа

Разрушения от руска балистична ракета
Разрушения от руска балистична ракета Източник: Telegram

През последното денонощие руските въоръжени сили са подложили на обстрел 17 населени места в източната украинска Донецка област. Има загинали и ранени, сред които и дете, съобщи украинската агенция УНИАН.

 

Полицията е документирала 21 обстрела в региона за изминалите 24 часа. През последното денонощие окупаторите удариха по Мариупол, Авдеевка, Угледар, Лиман, Краматорск, Маринка, Красногоровка, Великая Новоселка, Новгородское, Ню Йорк, Луганское, Шандриголово, Николское Святогорской громади, Торское, Заречное, Раздолное, Берестово.

 

Съобщава се за разрушени граждански обекти – жилищни сгради, църква, учебно заведение, комунална инфраструктура и административни сгради.

 

 

Правоохранителните органи са образували наказателни производства по членове от украинския Наказателен кодекс за нарушаване на законите по време на война и за посегателство върху териториалната цялост и неприкосновеност на Украйна.

 

Полицията в Донецка област призовава хората да спазват комендантския час и да не пътуват самостоятелно по непроверени маршрути, защото врагът стреля по цивилни автомобили. Гражданите са призовани също да не вдигат от земята непознати предмети и да не пипат неизбухнали снаряди. Бъдете внимателни, в завладените селища окупаторите се занимават с мародерство, отнемат превозни средства, се предупреждава в изявлението.

 

На 18 април стана известно, че е започнала нова фаза на войната. Почти по цялата фронтова линия в Донецка, Луганска и Харковска област окупаторите се опитаха да пробият нашата отбрана

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени