За пет седмици 8 самолета на "Аерофлот" се повредиха

400 руснаци са блокирани в Тайланд след поредната неизправност

Самолет Boeing на "Аерофлот"
Самолет Boeing на "Аерофлот" Източник: Telegram

400 пътници на полета Пукет – Москва не могат да излетят след новогодишните празници. Руската "Аерофлот" твърди, че причината полетът да бъде отложен с повече от ден е неизправност на самолета. Това съобщи Telegram каналът Mash, според който пътниците е трябвало да чакат самолет от Москва, за да донесат необходимите резервни части за Boeing 777-300ER.

 

 

The Moscow Times подчертава, че това е осмият повреден самолет на "Аерофлот" в рамките на пет седмици. Предишната повреда се е случила на 28 декември 2023 г. в Дубай - на руската авиокомпания са й трябвали 14 часа, за да смени едно колело.

 

Руски пътнически самолет, Аерофлот
Руски пътнически самолет, Аерофлот Източник: Travel russian news

От началото на декември 2023 г. са станали още шест инцидента със самолети на най-големия руски авиопревозвач:

На 1 декември Airbus A321 на "Аерофлот" каца в Пулково заради проблем с климатичната система. В същия ден Боинг 737 извършва аварийно кацане в Южносахалинск поради спад в налягането на колесника.

 

На 2 декември Airbus A321 на въздушния превозвач каца аварийно на "Шереметиево" след отказ на левия двигател. На 6 декември на борда на "Боинг-777" се получава дим заради късо съединение.

 

На 12 декември "Боинг" на превозвача, изпълняващ полет от Красноярск за Пукет, не успява да излети от летището два пъти поради неизправност. 

 

На 18 декември пътнически Боинг 737, изпълняващ полет от Москва за Ереван, извършва аварийно кацане на "Шереметиево". Пилотът решава да се върне в точката на тръгване поради повреда на предния колесник.

 

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени