За Русия България е неприятелска страна! Ура!

България е добавена към вписаните по-рано неприятелски държави: САЩ, Полша, Чехия, Литва, Латвия, Естония, Великобритания, Грузия, Украйна и Австралия

Списъкът с враждебните на Русия държави
Списъкът с враждебните на Русия държави Източник: ТВ канал "Россия 1"

България е поставена в списъка с неприятелските на Русия държави. Това стана ясно в предаване "60 минути по горещите следи" на главния всеруски федерален ТВ канал "Россия 1". "Що се отнася до приятелите, кои са приятели не знаем, но тази сутрин бе обновен списъкът (с неприятелските държави). Покажете моля на екрана - наложи ни се (на Русия) да впишем сутринта в него и България", заяви водещата, когато бе показан списъкът на Кремъл с неприятелските страни.

 

 

България е добавена към вписаните по-рано неприятелски държави: САЩ, Полша, Чехия, Литва, Латвия, Естония, Великобритания, Грузия, Украйна и Австралия (на видеото е от 53:10 мин.). До съставянето му се стигна, след като преди седмица президентът Владимир Путин подписа указ за прилагане на мерки за противодействие при недружелюбни действия на чужди държави. Говорителката на руското външно министерство потвърди, че списъкът се води от САЩ. "Но, както прекрасно разбираме, цялата история започна с нов кръг от абсолютно недружелюбни действия на САЩ и за налагане на нови санкции срещу нашата страна и поредното експулсиране на руски дипломати е неоснователно. Разбирате и както мога да потвърдя това, САЩ се появяват в списъка", каза Захарова. На така наречените неприятелски държави ще бъде забранено да наемат руснаци за работа в техните дипломатически мисии.

 

Мария Захарова
Мария Захарова Източник: МИД на РФ

 

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени