За втори път в рамките на три дни украинците удариха с дрон един и същ небостъргач в Москва

Летище Внуково бе временно затворено

Удареният от дрон небостъргач в руската столица
Удареният от дрон небостъргач в руската столица Източник: Telegram

Дрон се вряза във висока бизнес сграда в деловата зона "Москва сити" на Москва, съобщи рано тази сутрин кметът на руската столица Сергей Собянин.

 

Собянин информира за няколко дрона, които са летели в посока Москва. Кметът изтъкна, че повечето от тях са били свалени от силите за противовъздушна отбрана. Един от дроновете обаче се е врязал в една от бизнес сградите в "Москва сити".

 

"Един от дроновете се вряза в същата сграда в "Москва сити" като миналия път, заяви Собянин в канала си в Telegram, имайки предвид атаката с дронове, засегнала "Москва сити" в нощта на събота срещу неделя.

 

 

Кметът Собянин заяви, че при врязването на дрона в бизнес сградата е повредена фасадата на сградата на 21 ѝ етаж. Няма пострадали вследствие на врязването в сградата, поясни Собянин. 

 

Летище Внуково бе временно затворено. Полетите са пренасочени към други летища.

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени