Забраниха алкохола в окупираните от руските орки части на Запорожието заради масово пиянство

Руските подразделения масово злоупотребяват с алкохолни напитки, което води до множество нарушения на дисциплината

Руска водка със знака Z
Руска водка със знака Z Източник: Telegram

Заради масово пиянство на руски военнопрестъпници на временно окупираните от тях територии на Запорожка област е забранена продажбата на алкохол. Това съобщи Главното управление на разузнаването на МО на Украйна. 

 

Както отбелязват в ГУРМО, личният състав на окупаторските руски подразделения, масово злоупотребяват с алкохолни напитки, което води до множество нарушения на дисциплината. 

 

"Увеличили са се случаите на напускане на местата на носене на службата, на появата (на руски орки, бел. ред.) на огневи позиции в нетрезво състояниеь нарушения на правилата за използването на оъжието, пътни произшествия с участието на военнослужещи в нетрезво състояние", съобщават от ГУРМО. 

 

По данни на украинското военно разузнаване, за решаване на ситуацията са се намесили ръководството на комендатурата на войските от Росгвардията на РФ, както и т.н. "военно-гражданска администрация" на Михайловска община начело с местния колаборационист Иван Сушко (който преди войната е бил професионален "Дядо Коледа" и DJ по сватби). Като мярка е въведена забрана на продажбата на алкохолни напитки (вкл. бира) на руските бандити. 

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени