Задължителна ваксина за гърците над 60 години, иначе - 100 евро глоба на месец

Премиерът Мицотакис обоснова причината за тази мярка с факта, че много от случаите с фатален край са в тази възрастова група

Ваксинация
Ваксинация Източник: Zonanews
До 15 януари гърците над 60 години трябва да си поставят поне първа доза от ваксините. След тази дата ще плащат административна глоба по 100 евро на месец. Средствата ще се използват за подпомагане на здравната система, съобщава БНР.
 
Премиерът Мицотакис обоснова причината за тази мярка с факта, че много от случаите с фатален край са в тази възрастова група:
 
"От 580 хиляди неваксинирани наши съграждани на възраст над 60 години за съжаление само 60 хиляди се ваксинираха през ноември. Основно хоспитализираните с тежки симптоми са на възраст над 60 години. За съжаление много от тях губят живота си."
 
Всички гръцки граждани ще получат безплатно два теста преди Коледа и Нова Година, реши Министерският съвет в Атина. След празниците отново ще се тестват, за да се установи разпространението на пандемията. 
 
Гръцкият премиер изрази надежда, че опозиционните партии ще подкрепят всички мерки.

Още от "Светът"

Украйна и балтийските страни ще бойкотират срещата на ОССЕ в Скопие заради участието на Сергей Лавров

Присъствието на Лавров поражда риск "от легитимиране на един агресор, каквато е Русия, като пълноправен член на нашата общност от свободни страни, се казва в тяхно съвместно изявление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени